Gerben Pijl


Om je eerste obstakel te nemen, moet je bereid zijn een tweede te nemen.”

  • Massagetherapeut
  • Holistisch therapeut
  • Body & mind coach
  • Reiki beoefenaar
  • Triggerpoint Reset Methode behandelaar

Waarom Turning Point Therapie?

“In 2005 rondde ik de opleiding tot massagetherapeut af. Maar nog niet gedacht over een eigen praktijk of mensen helpen met mentale en fysieke problemen. Ik zat destijds vast in een baan bij de televisie en maakte ik carrière als eindredacteur en regisseur. En waarom iets veranderen, als alles gewoon lekker loopt?

 

Maar dat is precies waarom ik mensen graag wil helpen. Veel van mijn cliënten zitten vast in een status quo. Een geregeld vast bestaan, dat veel lijkt op te leveren en precies voldoet aan het plaatje dat ze de buitenwereld willen voorhouden. Maar intussen knaagt het vanbinnen al jaren en is er een verlangen naar verandering en vooral rust. Die opgebouwde stress uit zich ten slotte in zowel geestelijke als lichamelijke klachten, die elkaar continu voeden en zelfs versterken.”

Werkwijze

“Als holistisch massagetherapeut bekijk ik de mens met de klacht in plaats van de klacht op zich. Alles is energie; wat een mens vanbinnen voelt en denkt, projecteert deze op de buitenwereld. Als het tussen de oren niet goed zit, gaat het lichaam daar vanzelf in mee. Als het lichaam pijn heeft, gaat ook de mentale gezondheid achteruit. Dat vormt een eindeloze cirkel van rondrennen, zonder ruimte om te zoeken naar de werkelijke oorzaak van de klachten.

 

Daarom ben ik Turning Point Therapie begonnen. Een praktijk voor fysieke en mentale verlichting. Want als je kunt kiezen voor een leven zonder pijn, waarom zou je dan wachten? Waarom blijven hangen in je bestaande toestand van verdriet, woede, stress, drukte en pijn?”

Pijn Reset Methode

“In 2020 en 2021 volgde ik de opleiding Pijn Reset Methode. Een krachtige methode om voorgoed van je chronische pijn af te komen, zonder gebruik van naalden, operaties, fysieke handelingen of artsen. De cliënt gaat een relatie met zichzelf aan en met mij als coach. Dat betekent niet dat ik jouw redder ben: je zult het helemaal zelf moeten doen. Ik ben slechts de begeleider en jouw klankbord. Mijn passie en inzet begeleiden je een goed resultaat te boeken. Ik neem je stevig bij de hand en duw je de goede richting als je dreigt te ontsporen. Het traject duurt een aantal weken, maar het resultaat is voor het leven. Want, een leven zonder pijn, wie wil dat nou niet?

 

Deze methode zal niet voor iedereen werken, want je moet flink aan de slag. Mijn lijfspreuk is dan ook: om je eerste obstakel te nemen, moet je bereid zijn een tweede te nemen. Motivatie en inzet zijn sleutelwoorden in dit traject. Ik ga door zolang ik resultaat kan bereiken, en dat verwacht ik ook van mijn cliënten. Wees dus echt klaar om je leven te veranderen en voorgoed van pijn, woede en verdriet af te komen.”